hva er en kombidamper storkjøkken electrolux professional 2
Pil som går til venstre Tilbake til oversikten

Kombidamper til Storkjøkken: En innovativ løsning for restaurant og kantine.

Ved dagens storkjøkken er effektivitet, allsidighet og kvalitet avgjørende for suksess. En kombidamper, også kjent som en kombiovn, har blitt et uunnværlig verktøy for kokker og kjøkkenpersonell. Denne artikkelen utforsker hva en kombidamper er, dens bruksområder, og hvordan den har revolusjonert matlaging i storkjøkken.


Hva er en Kombidamper?

En kombidamper er en avansert type ovn som kombinerer tre forskjellige tilberedningsmetoder i én enhet: damp, varmluft, og en kombinasjon av begge. Dette gjør det mulig å tilberede mat på en rekke måter, inkludert baking, steking, damping, og grilling, med ett og samme apparat. Kombidampere er utstyrt med presise temperatur- og fuktighetskontroller, noe som gir kokker en enorm fleksibilitet og kontroll over tilberedningsprosessen.

hva er en kombidamper storkjøkken electrolux professional

Hovedfunksjoner ved en kombidamper:

 1. Dampmodus:
  Bruker damp for å tilberede mat ved lavere temperaturer, som er ideelt for å bevare fuktighet, smak, og næringsstoffer i maten.
 2. Varmluftsmodus:
  Sirkulerer varm luft rundt maten for jevn varmefordeling, noe som gir perfekt bakte, stekte og grillede retter.
 3. Kombinasjonsmodus:
  Kombinerer damp og varmluft, noe som gir mulighet til å tilberede mat raskere og med bedre resultat enn med en tradisjonell ovn.
hva er en kombidamper storkjøkken electrolux professional restaurant

Bruksområder for kombidampere i storkjøkken:

Kombidampere er designet for å møte de krevende behovene i storkjøkken, og deres bruksområder er mange og varierte:

 1. Baking:
  Kombidampere kan brukes til å bake alt fra brød og kaker til pizza og croissanter. Ved å bruke kombinasjonsmodusen kan man oppnå en sprø skorpe samtidig som innmaten forblir fuktig og luftig.
 2. Damping:
  Damping er ideelt for grønnsaker, fisk og andre delikate matvarer. Dampmodus sikrer at maten tilberedes jevnt, samtidig som den beholder sin naturlige smak og tekstur.
 3. Steking og Grilling:
  Med varmluftsmodusen kan man steke og grille kjøtt, fisk og grønnsaker med en perfekt brunet overflate og saftig innside. Kombinasjonsmodusen kan også brukes for raskere steking uten å miste fuktighet.
 4. Regenerering:
  Kombidampere er perfekte for å varme opp ferdiglaget mat uten å tørke den ut. Dampfunksjonen sørger for at maten beholder sin opprinnelige kvalitet.
 5. Sous-Vide:
  Noen avanserte kombidampere kan brukes til sous-vide matlaging, hvor maten tilberedes i vakuumposer ved presise, lave temperaturer over lengre tid, noe som gir eksepsjonell smak og tekstur.
hva er en kombidamper storkjøkken electrolux professional kokk 2

Fordeler med å bruke kombidampere i storkjøkken:

 1. Effektivitet og Allsidighet:
  Ved å kombinere flere matlagingsmetoder i én enhet, sparer kombidampere plass og reduserer behovet for flere separate apparater.
 2. Kvalitet og Konsistens:
  Den presise temperatur- og fuktighetskontrollen sikrer at maten tilberedes nøyaktig slik kokken ønsker, noe som gir jevne og høykvalitets resultater hver gang.
 3. Energi- og Tidsbesparelse:
  Kombidampere kan tilberede mat raskere enn tradisjonelle ovner, noe som reduserer både energiforbruk og matlagings tid.
 4. Helsefordeler:
  Damping som tilberedningsmetode bevarer næringsstoffer og reduserer behovet for olje og fett, noe som resulterer i sunnere måltider.
hva er en kombidamper storkjøkken electrolux professional restaurant 2

Konklusjon:

Kombidampere har blitt en essensiell del av moderne storkjøkken, og deres allsidighet, effektivitet og evne til å produsere mat av høy kvalitet gjør dem til en verdifull investering. Fra baking og damping til steking og sous-vide, kombidampere møter en rekke kulinariske behov, og bidrar til å heve standarden for matlaging i storkjøkken verden over.

Er du interessert i å vite mer om våre kombidampere fra Electrolux Professional? Kontakt oss under.