blåsekjøler hurtigkjøler storkjøkken electrolux professional
Pil som går til venstre Tilbake til oversikten

Blåsekjølere vs. standard frysere: Hva er riktig for din bedrift?

I et storkjøkken må kjøle- og lagringsprosessene være trygge og effektive. Derfor er det viktig å velge riktig fryser og hurtigkjøler. En fryser holder maten under frysepunktet, mens en hurtigkjøler raskt avkjøler mat ved å blåse kald luft over den og gradvis senke temperaturen, noe som bevarer matens kvalitet. For mer informasjon om forskjellene, sjekk ut denne artikkelen.


Hva er funksjonene til en blåsekjøler?

Blåsekjøler, også nevnt som hurtigkjølere, er den beste løsningen for rask frysing av matprodukter for lengre lagringsperioder. Det er et utmerket alternativ for kokker og ansatte ved et storkjøkken, som ved bruk kan forberede rettene på menyen og raskt fryse dem for senere bruk. Hurtigkjøling innebærer å avkjøle mat til en lav temperatur raskt, slik at den raskt passerer gjennom den såkalte «fare-sonen» og forhindrer utvikling og spredning av skadelige bakterier. «Fare-sonen» refererer til temperaturområdet mellom +8°C og 68°C, hvor bakterier vokser i et akselerert tempo og dobles i antall på så lite som 20 minutter.

Gjeldene helseforskrifter krever at mat skal hurtigkjøles trygt ved å redusere temperaturen fra +70°C til +3°C eller lavere innen 90 minutter, noe blåsekjølerene til Electrolux Professional-serien lett oppnår. Electrolux Professional følger Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) prosessen og følger dens retningslinjer. HACCP International Certification er en egen anerkjennelse som bekrefter Electrolux Professionals forpliktelse til å sikre det høyeste nivået av hygiene gjennom hele matkjeden.

blåsekjøler hurtigkjøler storkjøkken electrolux professional 3

Hva er funksjonene til en kommersiell fryser?

En fryser holder maten kald, ved svært lave temperaturer og forhindrer at den blir ødelagt. Selv om en husholdningsfryser vanligvis er integrert i et kjøleskap, er kommersielle frysere utstyrt med robuste kompressorer som er designet for å tåle hyppig åpning og lukking av døren, samtidig som de opprettholder en jevn temperatur i hele kjølesystemet.

Hva er forskjellen mellom en industriell hurtigkjøler og en kommersiell fryser?

Selv om blåsekjøler og frysere begge er vanlig i et storkjøkken eller ved catering- og kantinekjøkken, tilbyr de ulike prosesser. Frysere brukes til å holde mat ved en temperatur under frysepunktet, mens hurtigkjølere er foretrukket for rask avkjøling av matvarer, som deretter kan lagres over lengre tid, ved å blåse kald luft over dem og gradvis senke temperaturen i kammeret. Denne raske avkjølingsprosessen lar restaurantører forberede menyretter og fryse dem for senere bruk, og dermed optimalisere tid og ressurser. I motsetning til vanlige kjølesystemer eller frysere som er designet for matlagring, er hurtigkjølere og hurtigfrysere ikke ment for dette formålet.

Det er tre hovedgrunner til at blåsekjølere bør foretrekkes fremfor tradisjonelle kommersielle frysere. For det første er de bedre til å bevare kvaliteten og utseendet på maten. For det andre er de mer effektive når det gjelder tid og penger. Til slutt holder de maten tryggere fra bakterier.

Avhengig av størrelsen på kjøkkenet og mengden mat som tilberedes, kan en blåsekjøler være nødvendig i tillegg til en tradisjonell fryser. Dette gjelder spesielt hvis trygge fryseløsninger og rikelig lagringskapasitet er nødvendig.

mat miljø blåsekjøler hurtigkjøler storkjøkken electrolux professional

Blåsekjøler-/fryser Crosswise fra Electrolux Professional

Er du på utkikk etter en solid og pålitelig blåsekjøler/-fryser crosswise med et redusert fotavtrykk, som oppfyller HACCP-standardene for blastchilling og frysing?

Electrolux Professional blåsekjøler/-fryser crosswise er designet for å være en sikker del av ditt profesjonelle kjøkken. Denne blåsekjøleren/-fryseren crosswise tilbyr:

  • Brukervennlig panel for enkel betjening
  • Sørger for best mulig matsikkerhet
  • Enkel HACCP-håndtering gjennom tilkoblingsmuligheter
  • Høy kvalitet på alle komponenter

En blåsekjøler/-fryser crosswise fra Electrolux Professional er et brukervennlig produkt som lar deg forberede store mengder mat uten å gå på kompromiss med kvaliteten eller matsikkerheten.

blåsekjøler hurtigkjøler storkjøkken electrolux professional 5

Enkelt og sikkert.

Med blåsekjøler/-fryser fra Electrolux Professional får du et driftssikkert produkt som lar deg jobbe enkelt og trygt.

Pålitelig drift og brukervennlig digitalt brukerpanel:
Det forenklede displayet gjør det enkelt å legge inn sykluser, kontrollere omgivelsestemperaturer og overvåke kjøleprosessens status.

Stor fleksibilitet:
Electrolux Professional blåsekjøler/-fryser crosswise passer i de fleste kjøkken, selv der det er begrenset med plass, men fortsatt behov for høy ytelse. Denne modellen er svært allsidig på grunn av den store fleksibiliteten.

Mindre stress:
Tilkoblingsmuligheter gjør det mulig å styre og overvåke statusen på din blåsekjøler/-fryser, lagre HACCP-data, og justere visse enheters parametere eksternt.

Rask opptiningssyklus:
Tin maten til tilberedningstemperatur på en sikker måte. Øk produktiviteten ved å kjøre opptiningssyklusen gjennom natten, og unngå de mest hektiske periodene på dagtid. Dette gir god økonomi.

mat servering blåsekjøler hurtigkjøler storkjøkken electrolux professional

Å velge en blåsekjøler fra et velrenommert merke som Electrolux Professional gir deg trygghet i den daglige driften og bidrar til å opprettholde standardene for matkvalitet og sikkerhet.

Er du interessert i å vite mer om blåsekjølerene vi tilbyr?
Kontakt oss under.