restaurantmøbler restaurantutstyr fogia restaurantstoler
Pil som går til venstre Tilbake til oversikten

Restaurantmøbler: En nøkkelkomponent ved ditt serveringssted.

Når vi tenker på en vellykket restaurantopplevelse, kommer ofte maten og servicen først i tankene. Men en annen viktig faktor som ofte blir oversett, er restaurantmøbler. Restaurantmøbler spiller en avgjørende rolle i å forme atmosfæren og funksjonaliteten til en restaurant, og påvirker både gjestenes komfort og opplevelse. I denne artikkelen ser vi på inndelingen av typer restaurantmøbler, og hvordan de bidrar til å skape en helhetlig og tilfredsstillende opplevelse for gjestene.


Hva defineres som restaurantmøbler?

Restaurantmøbler refererer til alle typer møbler som brukes i en restaurant for å skape et komfortabelt, funksjonelt og estetisk tiltalende miljø. Dette inkluderer sitteplasser, bord, mottakelses- og ventemøbler, utemøbler, tilbehør og spesialmøbler. Disse møblene er ikke bare dekorative elementer, men også viktige for den daglige driften av restauranten.

Sitteplasser:

Sitteplasser er en av de viktigste komponentene i restaurantmøbler. Komfortable sitteplasser sikrer at gjestene kan nyte måltidet sitt uten ubehag, mens design og stil bidrar til den overordnede atmosfæren.

Restaurantstoler:

Stoler er en av de mest grunnleggende typer sitteplasser i en restaurant. De kommer i mange forskjellige stiler, materialer og design, alt fra polstrede stoler til enkle trestoler. Valget av stoler kan avhenge av restaurantens tema og stil. For eksempel, en formell restaurant kan velge polstrede stoler for å gi et mer elegant utseende, mens en kafé kan bruke enkle trestoler for en mer avslappet atmosfære.

Benker/Modulsofa:

Benker brukes ofte i bås-oppsett eller langs vegger for å maksimere sittekapasiteten. En bås-setting gir en mer privat og intim spiseopplevelse, noe som kan være attraktivt for familier og grupper. Benker kan være polstret for ekstra komfort og kan ofte være tilpasset for å matche restaurantens innredning.

Barstoler:

Barstoler er høyere enn vanlige stoler og brukes ofte ved barer eller høye bord. De kan være med eller uten ryggstøtte og kommer i mange forskjellige stiler og materialer. Barstoler gir en uformell sitteopplevelse og er ideelle for gjester som ønsker å nyte en drink eller en rask matbit.

sofa skreddersøm modulsofa restaurantmøbler

Bordtyper:

Bord er en annen essensiell del av restaurantmøbler. De kommer i forskjellige former og størrelser for å imøtekomme ulike behov og grupper av gjester.

Spisebord:

Spisebord varierer i størrelse og form (runde, firkantede, rektangulære) for å passe til forskjellige gruppestørrelser. Runde bord kan fremme samtale og interaksjon, mens rektangulære bord ofte brukes for større grupper. Bordene kan være laget av forskjellige materialer som tre, metall, glass eller en kombinasjon av disse.

Kafébord:

Kafébord er mindre enn tradisjonelle spisebord og brukes ofte i kafeer og uformelle spiseområder. De er ideelle for to til fire personer og bidrar til en avslappet og intim atmosfære. Cafebord kan også være et flott tillegg til uteområder, hvor gjester kan nyte kaffe eller en lett matbit.

Barbord:

Barbord er høyere enn vanlige spisebord og brukes ofte i barområder eller uteområder. De gir en mer avslappet og sosial spiseopplevelse og er ideelle for servering av drinker og lette retter. Barbord kommer ofte med matchende barstoler.

bordplate kafe restaurant firkantet restaurantmøbler

Mottakelses- og ventemøbler:

Mottakelses- og ventemøbler er viktige for å gi gjestene et komfortabelt sted å vente før de blir sittende. Disse møblene bidrar til førsteinntrykket og kan sette tonen for resten av opplevelsen.

Sofaer og lenestoler:

Sofaer og lenestoler gir komfortable sitteplasser i venteområder eller lobbyen. De kan være polstret og komme i forskjellige stiler og design for å matche restaurantens innredning. Disse møblene gir et hjemmekoselig og innbydende inntrykk.

Mottakelsesbord / Hovmesterpult

Mottakelsesbord brukes til å holde menyer, blader, og annen informasjon for gjestene mens de venter. De kan også brukes til å tilby gratis snacks eller drikke. En godt designet mottakelse kan gjøre ventetiden mer behagelig for gjestene.

restaurantsofa sofa lounge restaurantmøbler

Utemøbler til restaurant:

Utemøbler er spesialdesignet for bruk utendørs og må være værbestandige. De gir mulighet for gjestene å nyte måltider og drikke ute i friluft.

Utendørs stoler og bord:

Utendørs stoler og bord er laget av materialer som tåler værforholdene, som metall, plast eller værbestandig tre. De kommer i forskjellige design og stiler for å passe til forskjellige utendørsområder, enten det er en terrasse, hage eller fortauskafé.

Parasoller:

Parasoller gir skygge til utendørs spiseområder og beskytter gjestene mot solen. De kan også bidra til å skape en koselig atmosfære. Parasoller kommer i forskjellige størrelser og stiler, og kan være frittstående eller festet til bordene.

Loungemøbler:

Loungemøbler inkluderer komfortable seter og bord for uformelle utendørs sitteområder. Disse møblene kan bidra til en avslappet og luksuriøs atmosfære og er ideelle for steder hvor gjester ønsker å slappe av med en drink eller småretter.

contral utemøbler loungesofa restaurantmøbler

Annet utstyr til restaurant:

Tilbehør og annet utstyr er små, men viktige detaljer som kompletterer restaurantmøblene og bidrar til funksjonalitet og estetikk.

Høye barnestoler:

Høye barnestoler er nødvendige for familier med små barn. De gir barna en sikker og komfortabel sitteplass ved bordet og gjør det enklere for familier å spise ute sammen.

Serveringsvogner:

Serveringsvogner brukes til å transportere mat og drikke til bordene. De er praktiske og kan også brukes til å vise fram desserter eller spesielle retter. En stilfull serveringsvogn kan også bidra til restaurantens estetikk.

Menystativer:

Menystativer brukes til å vise menyer ved inngangen eller på bordene. De kan være laget av forskjellige materialer og kommer i mange design. Menystativer bidrar til å holde menyene organisert og lett tilgjengelige for gjestene.

Skjermvegger og romdelere:

Skjermvegger og romdelere brukes til å skape private spiseområder eller dele opp større rom. De kan være faste eller flyttbare og kommer i mange forskjellige design. Disse møblene bidrar til å skape en mer intim og personlig spiseopplevelse.

Lysarmaturer:

Lysarmaturer er viktige for å sette stemningen i restauranten. Bordlamper, hengelamper og vegglamper kan bidra til å skape en varm og innbydende atmosfære. God belysning er viktig både for å fremheve maten og for å skape en behagelig atmosfære.

meny restaurant tilbehør restaurantutstyr

Spesialmøbler/Skreddersøm

Spesialmøbler er tilpasset spesifikke behov og funksjoner i restauranten. De kan bidra til å forbedre effektiviteten og organisasjonen i restaurantdriften.

Hyllesystemer/vinreoler og barskap:

Vinreoler og barskap brukes til lagring og visning av vin og brennevin. De kan være dekorative og bidra til restaurantens innredning. Riktig lagring av vin og brennevin er viktig for å bevare kvaliteten og smaken.

Buffetbord og serveringsstasjoner:

Buffetbord og serveringsstasjoner brukes til selvbetjening eller servering av flere retter. De er praktiske for buffeter, bruncher og andre arrangementer hvor gjestene forsyner seg selv. Disse møblene kan også bidra til å vise fram maten på en attraktiv måte.

skreddersøm spesialløsninger bar restaurant innredning restaurantmøbler

Valg av restaurantmøbler:

Valg av restaurantmøbler avhenger av flere faktorer, inkludert restaurantens konsept, stil, målgruppe og budsjett. Her er noen tips for å velge de rette møblene for din restaurant:

Konsistens i design: Velg møbler som passer til restaurantens tema og stil. Konsistens i design bidrar til en helhetlig opplevelse for gjestene.

Komfort: Komfortable møbler sikrer at gjestene kan nyte måltidet sitt uten ubehag. Test sitteplasser og bord for å sikre at de er ergonomiske og komfortable.

Funksjonalitet: Velg møbler som er praktiske og funksjonelle. Tenk på hvordan møblene vil brukes i hverdagen og om de oppfyller de spesifikke behovene til din restaurant.

Holdbarhet: Restaurantmøbler må tåle daglig bruk og slitasje. Invester i kvalitetsmøbler som er slitesterke og enkle å vedlikeholde.

Fleksibilitet: Velg møbler som kan tilpasses ulike behov og arrangementer. Modulære møbler eller møbler som kan stables og flyttes lett, kan være en fordel.

Estetikk: Møblene bør være estetisk tiltalende og bidra til restaurantens overordnede atmosfære. Vurder farger, materialer og design som harmonerer med resten av interiøret.

Restaurantmøbler oppsummert:

Restaurantmøbler er en nøkkelkomponent i enhver restaurantopplevelse. De påvirker alt fra gjestenes komfort og trivsel til restaurantens funksjonalitet og estetikk. Ved å velge de rette møblene kan restaurant, hotell og serveringssteder, skape en innbydende og effektiv spiseopplevelse som gir gjestene lyst til å komme tilbake. Fra stoler og bord til spesialmøbler og tilbehør, spiller hver eneste møbeltype en viktig rolle i å skape den perfekte atmosfæren og opplevelsen for både gjester og ansatte.

Ønsker du å vite mer om hvilke restaurantmøbler som kan passe til ditt konsept, slår våre interiørdesignere gjerne av en prat. 👍🏻 Legg igjen en melding under, så kontakter vi deg.