induksjonstopp electrolux professional storkjøkken storkjøkkenutstyr
Pil som går til venstre Tilbake til oversikten

Sjekkliste – Velg riktig storkjøkkenutstyr og leverandør – 2024

Uansett om du planlegger å åpne en ny restaurant eller oppgradere det nåværende storkjøkkenet ditt, er det viktig å velge riktig storkjøkkenutstyr. Kjøkkenet er hjertet i enhver serveringsvirksomhet, og valget av verktøy og maskiner kan påvirke både effektiviteten og kvaliteten på matproduksjonen betydelig. Denne enkle guiden gir en oversikt over det essensielle storkjøkkenutstyret som bør stå på sjekklisten din når du skal oppgradere ditt storkjøkken.


Velg riktig leverandør som du kan stole på.

Det første en gjerne spør seg er – «hvem selger storkjøkkenutstyr?» – Når du har googlet deg frem til svaret, sikre at utstyret og maskinene blir levert fra en pålitelig leverandør, med nok kunnskap og erfaring til å kunne rådgive, like mye som være en tillitsfull og god selger. For proff utstyr til storhusholdning handler ikke bare om være effektivt og billigst mulig – din vei til suksess har bedre forutsetninger om du velger det riktige utstyret til ditt storkjøkken. Og til det finnes egne fagfolk som langt på vei kan bidra til at du lykkes på kjøkkenet. La oss dykke ned i det essensielle.

Planlegg hvilket storkjøkkenutstyr du trenger:

Før du investerer i nytt utstyr, er det viktig å planlegge i henhold til de spesifikke behovene til restauranten din. Størrelsen på kjøkkenet ditt, typen mat du skal servere, og omfanget av servicen din, spiller alle en avgjørende rolle i hvilket utstyr du skal gå for.

Vurdering av areal- og strømkrav.

Vurder plassen du har og layouten på kjøkkenet ditt. Dette vil påvirke størrelsen og typen utstyr du kan montere og innrede. Tenk også på strømkravene for hver enkelt maskin. Har du den nødvendige elektriske kapasiteten eller gassinfrastrukturen, eller vil det være behov for modifikasjoner?

Prioriter kvalitet og holdbarhet.

I en kommersiell setting ved en kantine, restaurant eller kafé, blir storkjøkkenutstyret brukt grundig. Å investere i høykvalitets utstyr fra anerkjente leverandører, kan du også være sikker på at investeringen du gjør, vil holde stand i mange år fremover og spare deg for penger på lang sikt med tanke på reparasjoner og utskiftninger.

Storkjøkkenutstyret man ikke kommer utenom.

Når det gjelder utstyr til storkjøkken, er visse maskiner helt essensielle. Her er en oversikt over hvilke du skal prioritere:

Dette trenger du av utstyr:

1. Koke- og stekeutstyr til matlagingen.

Proff utstyr til selve matlagingen danner ryggraden i kjøkkenet. Denne kategorien inkluderer alt av koke- og stekelinjer som kokebord, stekeplater og flatgriller, til kombidampere, frityrer og lignende. Vi anbefaler at du vurderer en kombinasjonsovn eller kombidamper, som kan utføre flere funksjoner hvis du har begrenset plass.

2. Kjøle- og fryseutstyr.

Industrielle kjøleenheter er avgjørende for å holde ingredienser ferske over tid. Prioriter et velegnet kjøleskap / fryseskap, kjølebenk / frysebenk og kjøl- og/eller fryserom, tilpasset din kapasitet, størrelse og meny. Det kan ikke sies ofte nok, men sørg for at du har nok plass til å lagre ferskvarer på riktig temperatur.

Foto: Electrolux Professional

3. Rustfrie benker til prepping og servering.

Rustfrie benker i stål, kommer man sjelden utenom på et storkjøkken. De er enkle å rengjøre og har en slitasjesikker overflate for håndtering og forberedelse av mat. Velg gjerne rustfrie bord med innebygde hyller for å utnytte plassen. Her kan du for eksempel oppbevare kniver, måleutstyr og kjeler for enkel tilgang til dem

Foto: Electrolux Professional

4. Miksere og eltemaskiner

For bakerier og storkjøkken som forbereder sine deiger og sauser, er en solid mikser og matprosessorer et must. Disse kan variere fra håndholdte modeller til store, industrielle maskiner, alt avhenger av ditt konsept og mattilbud.

5.Oppvaskløsninger til storkjøkken.

Effektive og gode oppvaskmaskiner hjelper deg med å holde driften jevn og hygienisk etter forskriftene. Proff oppvaskmaskiner kan håndtere et stort antall vaskesykluser, som er et must for et hvert serveringssted. Oppvaskløsningene du kan velge mellom er alt fra de små kompakte glassvaskerene, underbenk oppvaskmaskiner til barer og enkle kaféer og de større hetteoppvask-maskinene og tunneloppvask.

Foto: Electrolux Professional

6. Hyller og rom for lagring.

Tilstrekkelige hyller og lagring er avgjørende for å holde storkjøkkenet godt organisert. Investér i robuste hylleenheter, stativer og matlagringsskap som tåler å bli brukt.

7. Bearbeidingsutstyr / Prepping av mat.

Godt bearbeidingsutstyr er avgjørende for effektiviteten og kvaliteten på maten som serveres på ditt kjøkken. Bearbeidingsmaskiner brukes på de fleste kjøkken som ved storkjøkken, bakerier og barer. I kategorien finner du alt fra blendere og grønnsakskuttere, juicepressere, kjevlemaskiner, oppskjærer og pastamaskiner.

Ulikt utstyr til ulike kjøkkenkonsept.

Avhengig av typen mat du serverer og konsept du tilbyr dine kunder, vil visse maskiner være mer relevante en andre.

1.Pizzautstyr og ovner til pizzarestaurant.

For pizzarestauranter er det å investere i en høykvalitets pizzaovn, alfa og omega. En dedikert ovn for pizza, som kan levere den perfekte skorpen og få frem de beste smakene med riktige temperaturer, bør uten tvil investeres i.

2. Utstyr til sushirestaurant.

Restauranter som serverer sushi trenger kjølte utstillingsmontere, for å vise frem maten sin, samtidig som de oppbevarer dem på riktig temperatur. Disse er mer eller mindre designet kun for sushi-restauranter.

3.Pastamaskiner til pastarestaurant

Om fersk pasta til gjestene dine er det viktigste på menyen din, kan en proff pastamaskin være en verdifull investering for å sikre kvalitet på pastaen som bakes og formes.

Så hvilken storkjøkkenleverandør velger jeg? 

Å velge riktig leverandør er like viktig som å velge utstyret selv. Se etter en komplett leverandør som tilbyr et stort og bredt utvalg og merker du gjerne kjenner til fra tidligere. Erfarne leverandører kan gi verdifull innsikt og hjelpe deg med å ta gjennomtenkte beslutninger om hvilket utstyr som vil tjene restaurantens og bedriftens behov best.

At leverandøren videre har gode serviceavtaler som inkluderer vedlikehold og jevnlig utstyrssjekk, er ikke nødvendigvis avgjørende, men en trygghet for deg som kunde. Dette sikrer at eventuelle problemer med utstyret ditt kan bli håndtert umiddelbart.

Oppvask til storkjøkken: Underbenk, hette- eller tunneloppvask?


Electrolux Professional har etablert seg som en av de fremste leverandørene av høykvalitets oppvaskmaskiner for storkjøkken. Med et bredt spekter av produkter, inkludert underbenkoppvaskmaskiner, hettemaskiner og tunneloppvasksystemer, tilbyr Electrolux Professional innovative og pålitelige løsninger som møter behovene til ulike virksomheter innenfor mat- og drikkebransjen.

Ønsker du hjelp og rådgiving til fornying av ditt storkjøkken? Kontakt oss under, så hører du fra oss.